Kedves Bodywork Csoporttagok! Kedves Barátaink!

A társas érintkezés korlátozásában lévő változás nekünk is enyhülést hozott, így a Bodywork Egyesület vezetősége úgy határozott, hogy a foglalkozások felfüggesztését visszavonjuk, és június 2-től ismét lehet Bodywork csoportokat tartani.

Csoportvezetőink, ill. asszisztenseink a csoportozás során figyelemmel lesznek az érvényben lévő kormányzati korlátozó szabályokra és ajánlásokra. Ezek részleteivel kapcsolatban forduljatok bátran csoportvezetőitekhez.

 

Bemutató alkalmak és 1-2 napos workshopok 

Ezeken a rövidebb foglalkozásokon saját magad is megtapasztalhasd, miért döntenek egyre többen úgy, hogy egy hosszabb Bodywork csoportban folytatják az önismereti munkájukat. Részletes információkért kattints az adott eseményre!

Hosszabb Bodywork önismereti csoportok

Több alkalmas, elköteleződéssel járó Bodywork önismereti csoportok, azonban ezeken a csoportokon is kipróbálhatod magad kötöttségektől mentesen, mivel a csoport hosszától függően csak az első 1-2 alkalom után van az elköteleződés. A hosszabb csoportjainkat megelőzi egy személyes elbeszélgetés is.

Bodywork csoportvezetői KÉpzés 

induló bodywork csoportok

Ha szeretnél információkat kapni az induló csoportjainkról, akkor a gombra kattintva add meg a neved és az email címed.

Hogy kell elképzelni egy Bodywork csoportot?

A Bodywork egy testtudatosságon alapuló csoportos önismereti módszer. A csoport elején és végén tartott verbális megosztóköröket leszámítva végig szavak nélkül dolgozunk. Az egyes folyamatok során olyan “szimbolikus” helyzetekbe és szituációkba kerülsz, amelyek meghívják és rámutatnak az önismereti témáidra. 

Tehát nem előre meghatározott mozdulatok hatásait vizsgáljuk magunkban, ahogy például a jógában. A sorrend fordított: személyiségünk és lényünk szabadon mozdítják a testünket. Nincsenek kötött mozdulatok, ászanák vagy teljesítendő feladatok.

Egy Bodywork foglalkozás során többnyire párokban, triádokban, kisebb csoportokban vagy akár a teljes csoporttal egyben is dolgozhatunk. A gyakorlatok során megfigyelheted és tudatosíthatod, hogy a különböző érintések, mozdulatok, instrukciók hogyan hatnak rád, és kísérletezhetsz új minták, reakciók kialakításával is. Mivel csoportban zajlik a folyamat, azonnali visszajelzést kaphatsz társaidtól a csoport zárókörében.

A pszichodrámához hasonlóan előfordulhat az is, hogy a csoport egyik tagja főszereplővé válik, és a csoport kíséri őt ebben az egyéni folyamatban. Ilyenkor mindent, ami a testedben történik, megjelenítünk kívül, a külvilágban is. Ha például érzel egy melegséget a hátadon, akkor ezt megjelenítjük, és valaki melegséget fog adni a hátadnak. Ha érzel egy nyomást a karodon, akkor valaki nyomni fogja a karodat, és így tovább.

Kérdésed van az induló Bodywork csoportokkal kapcsolatban? Írj nekünk, és segítünk.

8 + 11 =