BODYWORK – Nonduális szemléletű táncterápiás Egyesület

Hadd kezdjünk rögtön egy önvallomással. 2017 áprilisában – jó pár hónappal az egyesület megszülésének ötlete után – egy kisebb csoportfolyamatban dolgoztunk együtt. A feladatunk az volt, hogy megfogalmazzuk leendő egyesületünk küldetését és módszerünkhöz nevet, szellemiségünkhöz arculatot találjunk. Akkor és ott ezt az öndefiníciót találtuk a legigazabbnak:

„Ez egy olyan összetartó közösség, amely a bodywork által együtt teremt és hat a világra, hogy az – az önismeret útján – szabadabbá váljon testben, lélekben és tudatban.”

Igen, igen… tudjuk, tudjuk. Magasra céloztunk, és jól is van ez így. Na, de hogy konkrétan kinek és mit szeretnénk adni?

 

Bodywork csoportok leendő résztvevői számára

 

 • olyan önismereti folyamatokat biztosítani, melyekben megtapasztalható a tudatosság és a jelenlét testben, érintésben, mozgásban, érzelemben és gondolatban
 • megmutatni az emberlétben rejlő lehetőségeket:
  • hogy a testben-lét kincs,
  • hogy felelősek vagyunk a tetteinkért és kapcsolatainkért másokkal,
  • illetve hogy minden nehézségünk fel- és megdolgozható
 • gyógyulási és önvizsgálati utakat facilitálni, melyekben a wilberi 0-tól egészen a non-duális szintig bejárható és átjárható a tudat tere
 • testi kapcsolódásokat gyógyítani és pozitív érintési kultúrát népszerűsíteni

 

Szakmai platformokon

 

 • utánpótlást elősegíteni: szakmai képzéseket és továbbképzéseket, illetve szupervíziós lehetőségeket biztosítani
 • képviselni a bodywork módszert és a hozzátartozó nonduális emberképet a világban és a segítői szakma képviselői számára
 • pszichológiai és non-duális világképű hazai, illetve nemzetközi szervezetekkel aktívan együttműködni

 

Egyesületünk jelenlegi és leendő tagjai számára

 

 • közös értékeken alapuló szakmai és emberi közösséget teremteni és fenntartani
 • olyan szakmai tudásbázist biztosítani, amely a bodywork módszeréhez, annak pszichológiai hátteréhez, illetve ember- és világképéhez kapcsolódik

Úgy érezzük, hogy egyesületünk örömből született és örömmel indult el földi útján. Ha bármelyik elágazásnál hívást érzel arra, hogy kapcsolódj hozzánk, keress fel bennünket elérhetőségeinken.

 

Ha szeretnél információkat kapni az induló csoportjainkról, akkor a gombra kattintva add meg a neved és az email címed.

Itt vagyunk elérhetőek:


Telefon
+36303113103

Levelezési Cím
Budapest, Ruszti út 11.

A facebookon is:

Bodywork Egyesület

Azért dolgozunk, hogy te is megtapasztalhasd mi mindenben segíthetsz magadon, ha megtanulsz az itt és most jelenségeire figyelni és a tested bölcsességére hallgatni.
Pecsenka Nóra

Pecsenka Nóra

Pszichológus, jógaoktató, pszichodráma asszisztens, Bodywork tréner

Visi Márton

Visi Márton

Integrál szemléletű Önismereti mentor, képződő Bodywork asszisztens

Bővebben az alábi oldalon olvashatsz rólam: integralmentoring.hu

Paku Veronika

Paku Veronika

Integrál személyiségfejlesztő tanácsadó, képződő Bodywork asszisztens

„Ha az Ént csak a testtel-elmével-személyiséggel azonosítjátok, akkor a személyiség feladata és felelőssége lesz, hogy a test létére vigyázzon, gondoskodjon róla. De ha az Ént az univerzális tudatossággal azonosítjátok, akkor az univerzum feladata lesz, hogy vigyázzon rátok, testetek létére. És jobb munkát fog végezni, mint amire az elmétek képes.” (Mooji)

Wojniczky László

Wojniczky László

Önismereti mentor, képződő Bodywork asszisztens

A bodywork módszer számomra a jelenlétet, a kapcsolatot és a biztonságos teret jelenti, ahol a testünkben őrzött mintáinkhoz és működésünket meghatározó lenyomatokhoz férünk hozzá az “itt és mostban”, szavak nélkül.

Bővebben...

Önismeret és önmegvalósítás: felismerni azt, ami van, tudatosítani és megváltoztatni. Egyhegyű figyelemmel és szeretettel kísérlek téged belső világod felfedezésére a módosult tudatállapotokban való önismereti utad és munkád során, akár a pokol, akár a mennyek kapui nyílnak épp számodra. Veled vagyok és segítelek hogy személyiséged fejlődésében és spirituális növekedésedben egyensúly és harmónia legyen.

Sebő Júlia

Sebő Júlia

Klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető, jógaoktató, Bodywork tréner

Gyurik János

Gyurik János

Nonduális kereső, képződő Bodywork aszisztens, közgazdász

Veréb Szandra

Veréb Szandra

Integrál önismereti tanácsadó, képződő Bodywork csoportvezető, Orientális táncos, Theta Healing konzulens, Dúla

Táncosként mindig is érdekelt a test és tudat kapcsolata, egyféle kulcsnak vagy átjárónak érzékeltem a mélyebb rétegeimhez. Az áramlás tapasztalása is a tánccal kezdődött, s a Bodywork megismerésével mindez tudatosult. Azért szeretem ezt a módszert, mert valóban összetett, a tudat teljes spektrumát képes elérni.

Bővebben...

A prenatális, preverbális (születés előtti, kisgyermekkori) szintektől a személyiségen át a transzperszonláis, személyiségen túli szintekig, ezáltal is tágítva a tudatot. A bodywork szabadsága abban rejlik, hogy bármi lehetséges – lehet az, ami van -, s ezért olykor tartalmaz dramatikus, állításos, meditatív, transz, áramlás… stb. elemeket is. Így bármilyen helyzettel, problémával érkeznek a csoportba, a tér intelligenciájával, türelemmel és intuitív vezetéssel azt meg lehet érinteni. Tehát amellett, hogy a tudatunk tágul és a lét mélyebb kérdéseire is választ talál, ébredezik; személyiségünk – a „meder” – képes erősödni, növekedni, s segíteni minket a felébredés felé. Ezen az úton tudlak segíteni, bármi is az irány.

Kísérőként alázattal, szeretettel és tisztelettel kísérlek az utadon. Olykor vagyok a lámpás, aki irányt mutat, s olykor egy árnyék, aki csendben követ, s így együtt megyünk az utadon-utunkon. Vagyok a fészek, aki biztonságot ad és néha a gonosz, aki a legbensőbb démonjaidat testesíti meg. A vásznad vagyok, melyre a bensőd vetül – s együtt nézzük ezt a filmet. Vagyok a lift, mely – ha kéred – a pokolba visz, s ugyanez visz a mennyekbe is, s vagyok a híd, mely mindezt, s részeidet összeköti.

Németh Viktor

képződő Bodywork asszisztens

Hanzli István

képződő Bodywork asszisztens

Kaláka-Bennó Zsuzsa

Önismereti mentor, képződő Bodywork asszisztens

Rozsovits Ildikó

Rozsovits Ildikó

pszichológus, képződő Bodywork asszisztens

Pszichológusként és kíváncsi emberként is az emberi működéseink érdekelnek. Belső folyamataink, érzelmeink, motiváló erőink, cselekvési mintáink. És legfőképp a fejlődés lehetőségei…

Bővebben...

Működési mintáink felismeréséhez és megértéséhez szükség van ezek megélésre és tudatosítására. Ehhez remek eszköz az egyéni, vagy csoportos önismereti munka. Ilyenkor a pszichológus, vagy a csoport megtartó terében kipróbálhatjuk, megfigyelhetjük magunkat. Munkámban a legfontosabbnak azt tartom, hogy ezt az elfogadó, megtartó teret engedjem megnyilvánulni. Különösen vonzódom a nonverbális, vagy módosult tudatállapotot használó módszerekhez. Ezek mélyebb rétegeket, korábbi sérüléseket is el tudnak érni, miközben a tágabb tudat a spirituális tapasztalatok felé is megnyithatja az utat. Egyéni munkában szívesen használok NLP és hipnoterápiás eszközöket, csoportos formában pedig a művészetterápia és a Bodywork lehetőségeit. A Bodywork egy test-tudat alapú önismereti módszer, amely a testi tapasztalások segítségével visz minket az érzelmek és emlékek birodalmába. Ezek “megélődnek”, és szimbolikusan, vagy tudatosan átdolgozódnak, így létrejöhet a megértés és elfogadás. Az elfogadás nyomán megszülető belső béke pedig a legjobb táptalaja a kibontakozásnak, fejlődésnek…

Göndör Nóra

Göndör Nóra

Coach, pszichológus - és pszichodráma asszisztens, képződő családterapeuta, képződő bodywork asszisztens

A lényeg a kapcsolat, kapcsolódás. A valódi kapcsolat önmagunkkal, másokkal gyógyít. www.ecoaching.hu

Göncz Diána

Göncz Diána

Képződő bodywork asszisztens, természetgyógyász-fitoterapeuta, coach, kommunikációs szakember

Mészáros Kinga

Pszichológus, képződő Bodywork asszisztens

Holló Ági

képződő Bodywork asszisztens

Pfenninberger Ádám

Önismereti mentor, képződő Bodywork asszisztens

Szörényi Viki

képződő Bodywork asszisztens

Dr. Szabó Nikolett

Dr. Szabó Nikolett

Háziorvos, pszichodráma asszisztens, integrál szemléletű terapeuta, képződő Bodywork asszisztens

Schweder József

Schweder József

Integrál személyiségfejlesztő tanácsadó, képződő Bodywork asszisztens, jógaoktató

Számomra a Bodywork szorosan kapcsolódik az integrál szemlélet azon megközelítéséhez, hogy afelnövés és a felébredés egymás melletti fejlődésében tudunk az emberi létünk kiteljesedése felé haladni. Mit is jelent ez?

Bővebben...

A felnövés alatt a személyiségfejlődést értem, felébredés alatt pedig a spirituális utunk beteljesedését. A bodywork mindkét területen segíti az előrehaladást. A fókusz a személyiség fejlesztése, hiszen ez elengedhetetlen feltétele a spirituális fejlődésnek. Azon dolgozom, hogy a hozzám segítségért fordulóknak két irányt mutassak. A felnövésen keresztüli felébredés lehetőségét, tapasztalati úton szeretném a Bodywork segítségével megmutatni.

Mit tud adni a módszer?  A gyógyításon túl a flow megélése, az itt és mostban időzés és a transzperszonális szintek megtapasztalása új irányokat tud mutatni a spirituális úton is.

Egy párhuzamos utazásra hívlak, ahol a felnövésben a testedben lenyomatot hagyott korábbi emlékeket dolgozzuk át, a felébredésben az elméd meghaladása történhet azon keresztül, hogy a módszer a tudatod tágulásán nyugszik. 

Malina Zoltán

Malina Zoltán

Bodywork asszisztens, pszichodráma asszisztens, kvantum érintő és pszichotronikus, gazdasági konzulens

Budai Füleki Kitti

képződő Bodywork asszisztens

Pál Gergely

képződő Bodywork asszisztens

Halász Péter

képződő Bodywork asszisztens

Polgár Gabriella

Önismereti mentor, képződő Bodywork asszisztens

Az egyesület alapszabálya és az alakuló közgyűlés jegyzőkönyve