A valóság felismerése: James Eaton Budapesten tart 4 napos elvonulást 2018. augusztusában

” …Először rájöttél, hogy a tested nem te vagy. Aztán azt élted meg, a tested lehúz és hátráltat. Majd rájöttél, hogy kincsed és eszközöd utadon. A személyiséged sem te vagy. De nem is „eldobandó egó”, hanem meder, ami megtart. Annál inkább szolgálja lényed, minél kevésbé gyenge és elakadt… “

Pecsenka Nóra

A nyitóoldalunkon ezt olvasod: a „valóság felismerése a szavakon túl kezdődik“. Igen. Lehet, hogy ezt úgy értelmezed, hogy a bodyworkben a test mozgásával, érintéssel, testérzetekkel a szavak megjelenése előtti tartományokat, a születés körüli időszakot is elérjük. Vagyis a pszichológiai értelemben értetted az önismeretet, amikor megismerem saját személyiségem működését. Igen, ez is igaz! Ez nagyon fontos! Minél jobb a szoftver, annál jobban lehet használni! De ki használja a szoftvert? Itt nyílik ki a mondat további jelentése:

 

MIT JELENT AZ ÖNISMERET A NONDUÁLIS SZEMLÉLETBEN?

 

„A ki vagy te?“ kérdés, vagy a delphoi jósda felirata, hogy ismerd meg önmagad, a személyiség ismeretén túlra mutat.

A személyiség a lényed szolgálja. De kit szolgál? Ki vagy te, ha nem a személyiség? Ne gondolkodj erről a kérdésről. Világnézeted, koncepcióid szerint válaszolnál… hogy „Isten“. Vagy hogy „ateista vagyok, agyhullámok rezgése“… A nonduális filozófiából is felbukkanhat egy emlék, hogy olvastad: „nem a testnek és a személyiségnek van tudata, hanem a Tudatnak van teste és személyisége“…

Szóval ne gondolkodj erről. Tapasztald meg most. Ki lát rá benned a működésmódjaidra? Ki ismeri meg a személyiséget? Ki mozgatja a testet? Ki lát ki a szemeden? Irányítsd oda a figyelmed, ahonnan nézed ezt az egészet. Csak játssz el azzal, hogy mi van ott, ahonnan kinézel a szemeken? Honnan tudod, hogy vagy? Hogy létezel?

Az itt és most kapujába hoz a bodywork. A figyelem megérkezik a bőr érzetére az ujjaid végén, a felcsendülő hangra, az elinduló mozdulatra, és itt a most kapujában a lényeg a tudat mozdulása, akár a nagy szempontváltásig, amikor hirtelen megfordul veled a világ. Ahogy kipukkad a lufi, eltűnik a határ, felismerés, rálátás történik.

A cikket Írta:
Pecsenka Nóra

Pecsenka Nóra

Pszichológus, jógaoktató, Bodywork tréner

Ki James Eaton?

Mooji, Eckhart Tolle, Adyashanti, Rupert Spira mellett korunk egyik valóságba bepillantott, és odahívni tudó élő tanítója. Angol családapaként él feleségével, két gyermekével. Egy órás EGY-ÉN-i találkozásokban, és csoportos, több napos elvonulásokban osztja meg tapasztalatát.

Mi a HASONLÓSÁG a között, ahogy JAMES-t láttam a két napos londoni elvonuláson, és ahogy mi használjuk a BODYWORK-öt?

Van egy pont, ahol már nem a test mozdul a bodyworkben, ahol az érintés és a talajjal érintkezés inkább földel, mint főszerepet játszik. Ott kezdődik a szemkontaktus, és a tudat mozdulása, igaz nem vektorszerűen innen oda, hanem inkább a tágulás, szűkülés mentén. Lehet, hogy a szavak mint holdra mutató ujjak elhangzanak, de az, ahonnan, amilyen tudatból hangoznak el, az jelentősebb, mint a pontos jelentés. Mert nincs rá szó.

És hogy hogy dolgozik James? Egy résztvevő visszajelzése benyomást adhat:

„A Jamessel való találkozás extrém jelentős volt számomra. Szavai világosan rámutattak arra, amit keresek: Magamra. A fő áramlás köztünk mégis akkor történt, amikor egymás szemébe néztünk – megnyílás, felismerés, és a csendes tudás: ez AZ.”

Amikor Mooji után Rupert Spira és James Eaton videóit néztem a neten, néha azt éreztem, igen, ezt ismerem a bodyworkből. Amikor az év elején két napot élőben is együtt töltöttem Jamessel, elhatároztam, meghívom Magyarországra.

JAMES EATON MAGYARORSZÁGON A NONDUÁLIS BODYWORK EGYESÜLET MEGHÍVÁSÁBAN

James elfogadta a meghívásunkat, és augusztus 17-20-ig Budapesten tart négynapos elvonulást.

Meditációk, élő zene és párbeszédek útján James hazavezet téged valódi természeted felismeréséhez. Nincs szükséged előzetes tudásra, csak a szándékra, hogy nyitottan és őszintén kutasd nyers, közvetlen tapasztalatodat, bátran megkérdőjelezd hiedelmeidet, feltételezéseidet, s hogy legyen bátorságod érezni emberi törékenységedet, bármilyen félelmedet vagy érzésedet, ami felbukkanhat.

Az esemény részleteit az alábbi linken érheted el:  https://www.facebook.com/events/186428642080072/

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbodywork.hu%2Fvideos%2F625197257872507%2F&show_text=1&width=560" width="560" height="382" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>