Az utóbbi 10 évben rengeteg különböző önismereti körben vált egyre ismertebbé a Bodywork módszere Magyarországon. Mi, itt a Bodywork Egyesületben most azok számára szeretnénk ízelítőt nyújtani, akik kíváncsiak, hogyan is működik ez a mozgáson és testtudatoságon alapuló önismereti módszer „testközelben”, illetve hogy miként segíthet nekik a Bodywork. A Nyílt napunk programja azok számára is izgalmas lehet, akik már belekóstoltak a módszerbe, de egy-egy témába most még mélyebben beleásnák magukat. 

A Bodywork Egyesület Ingyenes Nyílt Napját a Jurányi Inkubátorház 3 különböző termében tartjuk szeptember 5-én (szombaton). Az alábbiakban összegyűjtöttük a 11 ingyenesen látogatható workshopunk témáit és csoportvezetőit. Bízunk benne, hogy közöttük te is megtalálod azt, ami leginkább foglalkoztat most az életedben. Az eseményen mindenkit szeretettel látunk, viszont a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amivel a helyedet biztosítod. A workshopok természetesen egyenként is látogathatóak.

A Bodywork módszerének alapelveiről és hatásmechanizmusairól bővebben is olvashatsz oldalunkon, további színes tartalmakat pedig a Nyílt Nap Facebook-eseményénél találsz. 

És akkor jöjjenek az egyes workshopok részletei – helyszínekkel, időpontokkal, csoportvezetőkkel és leírásokkal:

 

MoveIn Stúdió


10.00-11.30: 
Mi rejlik a kontrollod mögött? Út a bizalmon át a biztonság felé!
Dr. Szabó Nikolett

Mire van szükséged ahhoz, hogy (el)engedd a kontrollt, és rá merd bízni magad a másikra? A közelségben vagy épp a távolságban találod meg a biztonságot? Hogyan tudod kinyitni és megmutatni magad? Ki tudod-e fejezni a számodra igaz igényeidet? Ezekre a válaszokra keressük a választ együtt ezen a workshopon!

12.00-13.30: A Lét, a Lény és az Élmény – A Bodywork mint meditáció
Császár Rozsovits Ildikó – Hanzli István

A Bodyworkben a fő cél nem a test, hanem az tudat “mozdítása”, és az élmények szabad megélése. Az Élmény közös nyelve a személyiségnek és a Végtelen Tudatnak. Ezen az alkalmon a meditáció, a felfelé nyílás a cél, amihez a minél teljesebb testbe érkezést is használjuk, mint segítség. Megnézheted, hogy hova jutsz, és hogy ebből mit tudsz visszahozni a “hétköznapjaidba”.

15.00-17.30: Érkezés – Születés és inkarnálódás
Veréb Szandra

A Bodywork egyik sajátossága, hogy a testen keresztül hozzáfér a születés körüli tudati tartalmakhoz, mely gyakran életünk meghatározó mintáit hordozza. Ezen a workshopon egy csoportos imagináció után lehetőséged nyílik egy egyéni folyamatra, melyben átélheted a saját utad, érkezésed. Honnan indulsz? Mi az, ami vonz, és mi az, ami taszít? Van-e ennek iránya? Hová érkezel? „Tőlem indulsz el, végig veled vagyok az úton, és hozzám érkezel.”

18.00-19.30: Figyelmesen önmagamra és figyelmesen rád
Visi Márton

Érzem, hogy mi az, ami jó nekem… és ezt kifejezem, sőt megtanulom kérni. Felismered, mi az, ami jó, és mi az, ami nem jó neked. És ezt visszajelzed, így lehetünk közelségben az életünkben. A kapcsolódásainkban néha jó belassulnunk és figyelmesen felfedeznünk: úgy „tapogatóznunk” mint egy érzékeny csápú csiga, akinek karnyújtásnyira ott a biztonságos háza. E workshop egy elegendően lassú tér, a Bodywork pedig egy biztonságos sziget minderre.

Tünet Együttes Terem


10.00-11.30: Én-erő: Ismerkedés énem határaival és középpontjával
Császár Rozsovits Ildikó 
 dr. Gál Anita

Ismerősek ezek a gondolatok? „Szorongok, nem tudok teljesíteni. Nem vagyok elég jó.” „Félek a kritikától, elutasítástól.” „Nem tudok dönteni.” „Nem tudom, mennyit érek.” A 1,5 órás workshopunkon keressük az Én-erőt, amely támogathatja, hogy a fenti gondolatok megváltozzanak.

12.00-13.30: Közel s távol tánca
Mészáros Kinga – Schweder József

 „Oly távol vagy tőlem, s mégis közel…” És élted meg már azt is, hogy hiába vagy itt az orrom előtt, mégis olyan, mintha kilóméterekre lennél tőlem? Persze nem pusztán fizikai távolságról szól a valódi közelség. És igen, ez akár percről percre változhat. De vajon van ennek is mintázata? Hogy mi nekem a komfortos? Mit állítok be újra és újra tudattalanul? Most kipróbálhatod mindezt a tudatosságod fényében kinagyítva, s akár új utakat bejárva.

 15.00-17.30: A vágy születés
Bennó Zsuzsa – Paku Veronika

Hárman az ágyban: Te, Ő és a szexuális energia. Kapcsolódsz-e a vágyaidhoz, a szexuális energiádhoz? Tudsz-e önmagad lenni az intimitásban, a vágyaid kifejezésében, megélésében, vagy itt is szerepeket „játszol”? Megéled-e az intimitást a szexualitásban? És a szexualitást az intimitásban? Tudod-e, mered-e meghúzni a határaidat az intim helyzetekben, akár szex közben? Arra hívunk, hogy tabuk nélkül tapasztald meg magad!

18.00-19.30: Én, a tengely
Paku Veronika – Wojniczky László

Van, hogy beszorulva érzed magad emberek, helyzetek vagy akár szerepek közé? Akkora a belső és/vagy külső nyomás, hogy kibillensz a tengelyedből/középpontodból, és néha úgy tűnik, soha nem találsz vissza. Tehetetlennek, erőtlennek érzed magad. A kibillenés elkerülhetetlen, így nem az a cél, hogy NE legyen, hanem hogy a helyzetet, a mintákat felismerve találj vissza az ERŐDbe, a KÖZÉPPONTODba, megfigyelve önmagad. Mi az, ami szorongást kelt benne, amitől lefagysz vagy éppen pusztítónak tűnő haraggal reagálsz. Arra hívunk, hogy bejárd/megéld a teljes utat 2 végpont között, és Te magad találd meg az erőd, a tengelyt, ahonnan mozdulsz és ahová bármikor visszatérhetsz, átadva magad annak az érzésnek, ami éppen akkor és ott a legigazabb.

80-as Terem


15.00-16.00:
Utazás a jelenbe
Németh Viktor

Egész életemben azt hittem, hogy a jelen az, amit itt és most látok, érzékelek. Lehet te is így gondoltad, ugye? Nemrég ráébresztett valaki, hogy a jelenben végtelen potenciál rejlik, ami végül felfedezetlen marad, de ettől még itt van. Most. Mindvégig láthatatlanul, csak rajtunk múlik, mit és mennyire bontunk ki. Mi az, ami végül rajtunk keresztül megnyilvánul. Tarts velem erre a mesebeli utazásra! A kapu a jelenbe természetesen a test és a mozdulás lesz. Várlak szeretettel!

16.30-17.30: Gombolyítom, kipróbálom, és újra játszom – szabadon csinálom!
Visi Márton

A mozgás jót tesz. A pillanat friss.
A testedben otthon, ez felszabadít!
Van, ami adott: a kezed, a lábad, a szemed s az orrod;
ahogy viszonyulsz, te választod, majd újjá is alakítod.
Milyen lenne újra, csak szabadon játszani?
Aki bújt, aki nem – találkozzunk
most éppen a könnyűben: itt!

18.00-19.30: Amikor felmegy a pumpa
Göndör Nóra – Polgár Gabriella

Te mit kezdesz a benned lévő feszültséggel? Magadban tartod? Vagy robbansz? Emellett mit kezdesz mások feszültségével? Elhúzódsz, vagy harcba szállsz? Tűrsz és hagyod? Vagy átveszed és feszültté válsz? A másfél órás workshopon ezekkel az energiákkal fogunk játszani, ránézhetsz a jelenlegi működési módodra és lesz tered mást kipróbálni.

 

És végül jöjjön a részletes programtábla: