APA és ÉN

07okt10:0018:00APA és ÉN11 alkalmas önismereti csoportBudapest, Rákóczi út, 1088 Budapest, Rákóczi út CsoportvezetőKardos GáborMárton Krisztián

Esemény részletei

Viszonyunk, kapcsolódásunk Apánkkal – a Férfival az egyik legfontosabb az életünkben. A tőle (leginkább tudattalanul) tanult mintáinkon keresztül definiáljuk többek között a saját teremtő erőnket, az identitásunkat, az önbecsülésünket; a teljesítmény, a siker, az önbizalom, a fegyelem vagy a kitartás fogalmát.

Az Apával való kapcsolatodra visszavezethető elakadások, hiányok, adott esetben függőségek jellemzően az alábbiakban jelenhetnek meg az életben:
A céljaid eléréséhez vezető úton, az akadályok megjelenésekor hamar felmerül benned, hogy módosítsd vagy feladd azokat?
Baráti- vagy munkahelyi kapcsolataidban sokszor érzed magad alárendelt vagy leértékelt szerepben?
Nehezen hozol döntéseket, félsz, hogy nem a legjobb irányt választod vagy a végsőkig halogatsz?
Szüleiddel, közeli rokonaiddal többször élsz meg feszültséget, úgy érzed, hogy érzelmi és/vagy anyagi függőségben vagy velük?
Gyakran veszed észre magadon, hogy megfelelésből cselekszel, figyelmen kívül hagyva saját igényeid?
Másokkal való kapcsolataidban nehezen vagy néha egyáltalán nem tudod kommunikálni/képviselni saját érdeked?

Ha bármelyik kérdésre az igen választ adod, akkor azt gondoljuk, hogy ebben a csoportban van helyed.

A MÓDSZERRŐL
Közösen létrehozunk egy olyan “burkot” a hétköznapok mókuskerekén kívül, ahol szabadon és biztonságban megnyilvánulhatsz és felfedezhetsz, kipróbálhatsz új viselkedési mintákat. Szabadon lehetsz gyors/lassú, ellenálló/együttműködő, kicsi/nagy, gyenge/erős stb. Lehetőséget fogunk adni, hogy kipróbáld magad az énhatárok képviseletében, az asszertív kifejezésben, teret kínálunk majd az érzelmek és vágyak felismerésére, a tettes-áldozat-megmentő felállás megtapasztalására.

A Bodywork általánosságban egy olyan csoportos önismereti módszer, ahol a fókusz az itt és most folyamataiban megjelenő közvetlen érzékszervi tapasztaláson és annak tudatosításán van. A Bodywork terekben történő gyakorlás során elhagyjuk a szavakat, hogy a testet, a szabad mozgást, az érintést és a tudatos jelenlétet hívjuk táncba. A beszélgető, kognitív önismereti és terápiás formáktól eltérően itt a testet használjuk arra, hogy megmutassa legbensőbb, legigazabb történetünket saját magunkról és arról, ahogyan a megtestesült világban létezünk. Ezért is hisszük, hogy a Bodywork az élet, a létezés és a szabadság tánca.

Bővebben itt olvashatsz a Bodywork módszerről.

A CSOPORT KERETEI
Az Apa témában meglévő működési mintáid, elakadásaid megdolgozása nagyban függ a személyiségedtől (a mód, ahogy reagálsz a világra) és attól, hogy milyen minőségben veszel részt a csoportban, a folyamatokban. Ezek megdolgozására a zárt és vegyes csoportot tarjuk a legalkalmasabbnak. Itt lesz lehetőséged – a csoport megtartó erejével – egy biztonságos térben megtapasztalni, tudatosítani a fentebb leírtakat és elkezdeni változtatni azon, amivel dolgod van.

A részvételhez semmilyen előképzettség (pl. tánctudás) nem szükséges, elég, ha a mozgáshoz kényelmes ruha mellett a nyitottságod hozod magaddal (lesz lehetőséged átöltözni). A nap során több, rövid szünetet tartunk majd egy ebédszünettel. Kérjük, hogy az étkezésedről gondoskodj!

A csoport létszáma maximum 22 fő, a helyek biztosítása a befizetések sorrendjében történik. Terem mérete miatt korlátozott a részvétel, helyed az első alkalom díjának elutalásával tudod biztosítani.

Havonta egy alkalommal – a hónap első szombatján, 10-18h között – fogunk találkozni (kivétel az első és az utolsó alkalmakat, ahol a hétvége mindkét napján).

Az első hétvége (két alkalom, lásd az időpontoknál) nyitott, vagyis ekkor lesz lehetőséged megtapasztalni a módszert, ezután a csoport zárt csoportként halad tovább. Ennek megfelelően a vasárnapi alkalom végén elköteleződésre hívunk Téged, ahol az elköteleződéssel kapcsolatos mintázatodon is dolgozhatsz, vállalva a részvételt.

IDŐPONTOK
2023-ban: október 7-8. (szombat és vasárnap!), november 4., december 2.
2024-ben: január 6., február 3., március 2., április 6., május 4., június 1-2. (szombat és vasárnap!)

HELYSZÍN
Budapest VII., Rákóczi út

RÉSZVÉTELI DÍJ
Habár folyamatra szerződünk, a fizetés lehet alkalmanként is mindig egy alkalommal előre, ennek díja 19.000 Ft/fő. Jelentkezésed után a helyedet a csoporton az első két alkalom díjának befizetésével (38.000 Ft) tudod biztosítani (ez az első hétvége díja).

JELENTKEZÉS
A következő linken várjuk a jelentkezésedet:
https://bit.ly/apa_es_en_bw_onismeret

Jelentkezésed elfogadását regisztráció és egy rövid (kb. 20p) online interjú előzi meg, ahol jobban megismerhetjük egymást és eldönthetjük, hogy meg van-e a kölcsönös szimpátia és bizalom a közös munkához. Ennek időpontját a jelentkezési lap kitöltését követően fogjuk egyeztetni veled. Pontos címet, a praktikus infókat és a számlát ez után fogjuk email-ben küldeni.
Fontos: a Facebook eseménynél az “Ott leszek” / “Going” szándék nem minősül jelentkezésnek!

CSOPORTVEZETŐK
Kardos Gábor – Bodywork csoportvezető asszisztens, integrál szemléletű segítő
Márton Krisztián – Bodywork csoportvezető asszisztens, pszichodramatista, integratív tanácsadó

Ha bármi kérdés felmerül benned, az alábbi e-mail címen kereshetsz bennünket:
apaesen.bodywork@gmail.com

A SZERVEZŐKRŐL
Az eseményt a Bodywork – Nonduális Önismeret Egyesület hagyta jóvá. A csoportot vezetők részt vettek az Egyesület képzési rendje szerinti min. 3 éves módszertani képzésben, amelynek végén tanúsítvány szereztek, továbbá jelenleg is egyesületi tagok.
Kövess minket itt is:
Facebook: https://www.facebook.com/bodywork.hu
Instagram: https://www.instagram.com/bodywork_azelettanca/

Időpont

október 7. (Szombat) 10:00 - október 7. (Szombat) 18:00

Helyszín

Budapest, Rákóczi út

1088 Budapest, Rákóczi út

Csoportvezető

Kardos Gábor

Bodywork csoportvezető asszisztens, integrál szemléletű segítő
+36308684983

Tudj meg többet

Márton Krisztián

Bodywork csoportvezető-jelölt, pszichodráma csoportvezető-jelölt, integratív tanácsadó

Tudj meg többet

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük