CSEND

04júl(júl 4)15:0007(júl 7)16:00CSEND4 napos elvonulás JásdonJásd, Kevala Majorság CsoportvezetőPecsenka Nóra

Esemény részletei

Begyökerezés a végső nézőpontba

Július elején négynapos Bodywork és Csend elvonulás vár rád.

Az elvonuláson valódi természetünkbe, a végtelen tudat tágasságába hív minket a természet, a meditációk és a kérdések-válaszok. Ezen felül – az elvonulásokon megszokott jóga vagy ülőmeditáció helyett – a tudati munkára a Nonduális Bodywork módszer alkotja a keretet.

Az elvonulás elején letesszük a szavakat. Kikapcsoljuk a filmet, vagy legalábbis mögé nézünk, hogy láthatóvá váljon a vászon. A test kapu. Használjuk is: a tér, a test, a mozgás, a közvetlen érzékszervi tapasztalás, a szabadban, természetben való mártózás, az esti dance your dance közös tapasztalása során. Egyik legnagyobb élményem volt Mooji tíznapos csendelvonulásán együtt táncolni szavak nélkül este mindenkivel. Egyértelmű volt, hogy a csend nem a zene és a tánc hiánya, hanem valami más.

A Nonduális Bodywork számomra az évek során remek tudati szempontváltó eszköznek bizonyult, ami nemcsak a személyiség formálására, hanem a szerkezetből való kiazonosulásra is alkalmas. Spontán szokott megtörténni, de ezen az elvonuláson módszeresen egybefűztem az eddig bevált metaforákat, holdra mutató ujjakat, és szándékomul tűztem ki, hogy kísérjelek, hogy ráébredj valódi természetedre.

Végül visszatérünk a szavakhoz, és az elvonulás végén egy közös természetben töltött idővel vezetjük vissza a tudatosságod a csendből a csend ÉS a beszéd világába.

Időpont: 2024. július 4-5-6-7 csütörtök 15 órától vasárnap 16 óráig

Helyszín: Jásd Serenity Kevala elvonulóhely
Gyönyörű környezetben a természet szívében, közel a Rómaifürdő vízeséshez jött létre az elvonulóhely, ahol lovak legelésznek szabadon, természere néző terem, négyágyas, vagy igény szerint kétágyas (némi feláras) szobák és otthonos étkező adja a tág teret, ami ilyenkor csak a miénk.

Díj:
A Bodywork kiképző csoportokat a szokásos önismereti csoportok díjszabásában tartottam, inkább átlag alatt, hogy a tehetség, és ne a pénztárca legyen a döntő. Az elvonulásoknál is szeretném, hogy ne a pénz hiánya legyen az akadály, aki hívást érez. Ehhez arra van szükség, hogy ne csak én adjak támogatást, hanem mindazok, akik megtehetik, támogatói díjat fizessenek:
az elvonulás díja: 72 000 Ft
(támogatói díj: 108 000 Ft
támogatott díj: 36 000 Ft )
ezen felül a szállás és étkezés négy napra: 76 500 Ft
(ha nem tudod kifizetni, jelezd. 15 fő felett saját étkezéssel csökkenthető az összeg 45 000 Ft-ra)

Előleg: 45 000 Ft (a szállás díja)
A jelentkezési lap kitöltése után küldöm a számlaszámot. A részvételedet az előleg befizetésével biztosítod.

Jelentkezés:
https://forms.gle/y8ScLaXUcyNs7FoQ7

Ki vezeti?
Pecsenka Nóra (Noor), a Bodywork módszer megalkotója, pszichológus és jógaoktató végzettségű Bodywork Csoportvezető Kiképző, önismeret tanító

Bővebben:
Húsz éve kutatom a lét-nemlét kérdéseit. Először a lélektanban, majd a Himalájában, aztán Moojinál és Ruper Spiránál. Felekezettől független válaszokat kerestem, amiben minden ember, minden lény osztozik.

Az utóbbi 20 év egyazegyben egyéni kíséréseiben gyakran fordultak hozzám nem csak lelki, hanem szellemi témákkal, és Istennel, a létezéssel kapcsolatos témákkal. A Bodywork csoportvezetők képzése során pedig 3-8 évig kísérve egy-egy embert, igen mélyen tudtunk önmagunkkal szembenézni. Hálás vagyok, hogy ezeket megtapasztalhattam. Az egyéni utamon, az általam kísért egyazegyben kísérésekben és a Bodywork csoportokon számomra kikristályosodott tanításokat szeretném átadni az elvonuláson.

Létrehoztam egy önismereti módszert, a Nonduális Bodywork Egyesületet, ami nem csak a pszichológiai értelemben vett önismeretben kísér, hanem azon túl is, ha a végső kérdésekre keresed a választ.
A Nonduális Bodywork Egyesület utóbbi 10 évben kiképzett azon tagjaival, akiket foglalkoztat a ráébredés saját valódi természetükre, tavaly elindítottunk egy kis közösséget, havi egy kötetlen találkozót, akik együtt keressük a végső valóság és a hétköznapok harmonikus összeegyezetését. E közösségben kísérleteztem ki a Moojitól, Rupert Spirától megtapasztalt tudat nyitó lehetőségek és a Bodywork módszer test-elmét kísérő lehetőségeinek integrációját. A módszer a Bodywork, meditációk, a nonduális kérdések-válaszok, és a csend.

Egy előző elvonulás résztvevője így fogalmazott:
Nekem meghatározó élmény volt a 4 nap veletek. Az a valami, amit már előtte is megtapasztaltam néhányszor, az a valami, amiről olvastam, hallottam, voltak megérzéseim, amire mutattak mindenfelől az ujjak, most valahogy bizonyossággá vált. Mindegy, hogy hívjuk, vászon, vagy tágasság, vagy szóda, vagy az eper íze. Én ezelőtt tálnak hívtam, azt szoktam érezni, hogy a bordáimnál kiszélesedek, és mint egy hatalmas tál, magamban foglalok mindent, bennem történik minden.
És bizonyosság van, hogy ez van, és nem tudom elveszíteni, mert ott van, bennem és körülöttem egyszerre. Nem vagyok persze folyamatosan ebben a nézőpontban, de könnyen tudok kapcsolódni hozzá, és észreveszem, ha jobban kibillenek.
És lassulás van, érzem, hogy minden mozdulatom, minden gondolatom lassabb, és észreveszem, ha elkezd felgyorsulni.
Közben a 4 napban találkozhattam a legerősebb személyiség-triggereimmel, és hála Noornak, nektek, az erdőnek és a csendnek, tudtam hosszasan olyan nézőpontból szemlélni őket, ahonnan nem tudtak berántani. Meghatározó tapasztalás volt ez is, ugyanarra a bizonyosságra mutat.

A módszerről és az Egyesületről bővebben itt olvashatsz.

A szervezőkről:
A csoportot a Bodywork – Nonduális Önismeret Egyesület hagyta jóvá. A csoportot vezető a Bodywork módszer megalkotója, kiképző, csoportvezető.
Kövess minket itt is:

Időpont

július 4. (Csütörtök) 15:00 - július 7. (Vasárnap) 16:00

Helyszín

Jásd, Kevala Majorság

Csoportvezető

Pecsenka Nóra

Bodywork módszer megalkotója, a Bodywork - Nonduális Önismeret Egyesület elnöke, Bodywork kiképző, pszichológus, jógaoktató, pszichodráma asszisztens
http://egyegy.hu/pecsenka-nori-bemutatkozasa/

Tudj meg többet

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük