Szégyen

23márc(márc 23)10:0024(márc 24)17:00Szégyenkétnapos Bodywork műhelyBudapest, Astoria CsoportvezetőFöldi NóraKálmán Móni

Esemény részletei

Az emberi érzelmek gazdag spektrumot alkotnak, és közülük a szégyen az egyik legnehezebb, legsúlyosabb emberi tapasztalatunk. A szégyen továbbá olyan érzelem, amely rávilágít arra, hogy a társas kötődés és az önbecsülés hogyan függ össze.
Az emberi agyban a szégyen olyan területeket aktivál, mint az amigdala és az agykéreg, amelyek a veszélyre és a társas interakciókra adott válaszokat szabályozzák. Amikor szégyent élünk át, ezen agyi területek együttes működése teremti meg a szégyennel összefüggő testérzeket, mint például szaporább szívverés és légzés, izomfeszülés, gyomortáji feszültség, stb., illetve indítja el azt az érzelmileg túltelített érzelmi állapotot, mely harcra, menekülésre vagy lefagyásra készteti a túlélésért küzdő testet.

A szégyennel való Bodywork önismereti munka arra hív, hogy ne az automatikus idegrendszeri válaszokat – harc, menekülés, lefagyás – válaszd, hanem a szégyen testi, érzelmi és gondolati tudatosításán keresztül képessé válj arra, hogy megértsd, elfogadd és ítélet nélkül figyelhesd meg a szégyent.
Tesszük ezt úgy, hogy a Bodywork gyakorlás során biztonságos teret biztosítunk ahhoz, hogy megfigyelhesd a szégyen tapasztalatát kísérő testi reakciókat, érzelmi válaszaidat és az ezeket kísérő hiedelmeidet. A fokozatos magadra hangolódás elősegíti azt, hogy azonosíthasd a szégyen gyökérokait, hatásait, valamint egyre inkább megtaláld azokat a tudati réseket, amelyek már nem aktiválják a benned élő szégyen narratívát.

A Bodywork módszer abban segít, hogy a tudatos test- és elmeszintű jelenlét gyakorlásával olyan erőforrásokat építhess, amelyek lehetővé teszik azt, hogy biztonságban és saját ritmusodban tapasztalhasd meg pillanatnyi reakcióidat anélkül, hogy bírálnád vagy elutasítanád azokat.
Ez a megfigyelő tudatosság és elfogadás azt eredményezi, hogy a szégyen kezelhető érzelemmé válik, nő benned az az elfogadás és az önmagad iránti szeretet, amelyek aztán segítik feloldani a szégyenből eredő korlátokat és megtalálni az utat a belső béke, az együttérzés és autentikus élet felé.

A Bodywork módszerről bővebben itt olvashatsz.

Időpont: 2024. március 23-24. (szombat és vasárnap) 10:00-17:00

Helyszín: Budapest, VII. kerület, Astoria

Részvételi díj a két napra: 50.000 Ft.
Jelentkezésed után a helyedet a csoporton 20.000 Ft regisztrációs díj befizetésével tudod biztosítani. Bármilyen okból történő lemondás esetén a regisztrációs díj összegét nem áll módunkban visszatéríteni.
A helyek biztosítása a befizetések sorrendjében történik.

JELENTKEZÉS:

Jelentkezni az alábbi email címen tudsz: testmunka.kapcsolodj@gmail.com

A részvételhez nem szükséges a módszertan előzetes ismerete és előzetes felkészülés, mindössze kényelmes ruha az üléshez, mozgáshoz és a folyamatokhoz (lesz lehetőséged átöltözni). A műhely során rövid szünetet/szüneteket is tartunk, egy nagyobb ebédszünettel. A helyszínen lesz lehetőséged hűtőt és vízforralót is használni, az étkezésedről viszont kérjük, hogy magad gondoskodj!

Fontos számunkra az, hogy csoportjainkban egyértelmű, biztonságos kereteket teremtsünk a résztvevők számára, így csoportjaink titoktartással működnek.
A folyamatokban alkalmazott módszerek: egyéni, páros és kiscsoportos Bodywork gyakorlatok; légzéstechnikák, hangadás, tudatos jelenlét gyakorlatok, érintés, szabadtánc.
A folyamatokat zene kíséri, ami arra hivatott, hogy mélyítse a belső folyamatokat.

A Szervezőkről:

Az eseményt a Bodywork – Nonduális Önismeret Egyesület hagyta jóvá. A csoportot vezetők részt vettek az Egyesület képzési rendje szerinti min. 3 éves módszertani képzésben, amelynek végén tanúsítvány szereztek, továbbá jelenleg is egyesületi tagok.

Kövess minket itt is:
Facebook: https://www.facebook.com/bodywork.hu
Instagram: https://www.instagram.com/bodywork_azelettanca/

​​Csoportvezetők:

Földi Nóra Bodywork csoportvezető, pszichodramatista, jógaoktató, ICF coach
Kálmán Móni Bodywork csoportvezető, család- és párterapeuta

Szeretettel várunk,
Móni és Nóra
testmunka.kapcsolodj@gmail.com
testmunka.hu

Időpont

március 23. (Szombat) 10:00 - március 24. (Vasárnap) 17:00

Helyszín

Budapest, Astoria

Csoportvezető

Földi Nóra

Bodywork csoportvezető asszisztens, pszichodramatista, coach (ICF), jógaoktató, integratív családállítás csoportvezető
https://testmunka.hu/

Tudj meg többet

Kálmán Móni

család- és párkonzulens, Bodywork csoportvezető

Tudj meg többet

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük