Kedves Csoporttagjaink! Kedves Érdekődők!

Várunk szeretettel Benneteket csoportjainkon, workshopjainkon, műhelyeinken.Ha bármilyen kérdés merülne fel benneteket a keretekkel és lehetőségekkel kapcsolatban, kérjük, bátran írjatok saját csoportotok vezetőjének vagy az info@bodywork.hu email címre.

Az alábbi csoporttípusok érhetőek el a Bodywork Egyesület szervezésében:

Önismereti csoport

Általában több alkalmas, elköteleződéssel járó bodywork csoport, melyet megelőz egy személyes beszélgetés is. E találkozók során megismerhetitek egymást a csoport vezetőivel, és mesélhetsz nekik az önismereti témáidról is. A csoport hosszától függően az első 1-2 alkalom után tudsz dönteni arról, hogy elköteleződsz-e a csoport végéig.

Bemutató alkalmak és workshopok

Rendszerint néhány órás vagy 1-2 napos foglalkozások. Jó lehetőség arra, hogy megismerd a módszert, vagy ha egy-egy konkrét témán szeretnél dolgozni, akkor itt azt célzottan megteheted.

Csoportvezetői képzés 

A Bodywork Egyesület képzési lehetőséget is biztosít azoknak, akiket a módszer mélyebben érdekel, vagyis akik maguk is csoportvezetők szeretnének lenni.

Aktuális csoportjaink 

Az aktuálisan induló csoportjainkról legegyszerűbben ezen a Facebook-oldalunkon tudsz tájékozódni:

Hogy kell elképzelni egy Bodywork csoportot?

A csoport elején és végén tartott verbális megosztóköröket leszámítva végig szavak nélkül dolgozunk. Az egyes folyamatok során olyan “szimbolikus” helyzetekbe és szituációkba kerülsz, amelyek meghívják és rámutatnak az önismereti témáidra.

Tehát nem előre meghatározott mozdulatok hatásait vizsgáljuk magunkban, ahogy például a jógában. A sorrend fordított: személyiségünk és lényünk szabadon mozdítják a testünket.

Nincsenek kötött mozdulatok, ászanák vagy teljesítendő feladatok.

Egy Bodywork foglalkozás során többnyire párokban, triádokban, kisebb csoportokban vagy akár a teljes csoporttal egyben is dolgozhatunk.

A gyakorlatok során megfigyelheted és tudatosíthatod, hogy a különböző érintések, mozdulatok, instrukciók hogyan hatnak rád, és kísérletezhetsz új minták, reakciók kialakításával is. Mivel csoportban zajlik a folyamat, azonnali visszajelzést kaphatsz társaidtól a csoport zárókörében.

A pszichodrámához hasonlóan előfordulhat az is, hogy a csoport egyik tagja főszereplővé válik, és a csoport kíséri őt ebben az egyéni folyamatban.

Ilyenkor mindent, ami a testedben történik, megjelenítünk kívül, a külvilágban is. Ha például érzel egy melegséget a hátadon, akkor ezt megjelenítjük, és valaki melegséget fog adni a hátadnak. Ha érzel egy nyomást a karodon, akkor valaki nyomni fogja a karodat, és így tovább.

Kérdésed van az induló Bodywork csoportokkal kapcsolatban? Írj nekünk, és segítünk.

1 + 8 =