Csend - Begyökerezés a végső nézőpontba

01máj15:0004(máj 4)16:00Csend - Begyökerezés a végső nézőpontba4 napos elvonulás JásdonJásd, Kevala Majorság CsoportvezetőPecsenka Nóra

Esemény részletei

Május elején négynapos Bodywork és Csend elvonulás vár rád.

Az elvonuláson valódi természetünkbe, a végtelen tudat tágasságába hív minket a természet, a meditációk és a kérdések-válaszok. Ezen felül – az elvonulásokon megszokott jóga vagy ülőmeditáció helyett  –  a tudati munkára a Nonduális Bodywork módszer alkotja a keretet.

Az elvonulás elején letesszük a szavakat. Kikapcsoljuk a filmet, vagy legalábbis mögé nézünk, hogy láthatóvá váljon a vászon. A test kapu. Használjuk is: a tér, a test, a mozgás,  a közvetlen érzékszervi tapasztalás, a szabadban, természetben való mártózás, az esti dance your dance közös tapasztalása során. Egyik legnagyobb élményem volt Mooji tíznapos csendelvonulásán együtt táncolni szavak nélkül este mindenkivel. Egyértelmű volt, hogy a csend nem a zene és a tánc hiánya, hanem valami más.  

A Nonduális Bodywork számomra az évek során remek tudati szempontváltó eszköznek bizonyult, ami nemcsak a személyiség formálására, hanem a szerkezetből való kiazonosulásra is alkalmas. Spontán szokott megtörténni, de ezen az elvonuláson módszeresen egybefűztem az eddig bevált metaforákat, holdra mutató ujjakat, és szándékomul tűztem ki, hogy kísérjelek, hogy ráébredj valódi természetedre. 

Végül visszatérünk a szavakhoz, és az elvonulás végén egy közös természetben töltött idővel vezetjük vissza a tudatosságod a csendből a csend ÉS a beszéd világába.

időpont: 2024. május 1-2-3-4., szerda 15 órától szombat 16 óráig

helyszín: Jásd Serenity Kevala elvonulóhely

Gyönyörű környezetben a természet szívében, közel a Rómaifürdő  vízeséshez jött létre az elvonulóhely, ahol lovak legelésznek szabadon, természere néző terem, négyágyas, vagy igény szerint kétágyas (némi feláras) szobák és otthonos étkező adja a tág teret, ami ilyenkor csak a miénk.

Részvételi díj:

A Bodywork kiképző csoportokat a szokásos önismereti csoportok díjszabásában tartottam, inkább átlag alatt, hogy a tehetség, és ne a pénztárca legyen a döntő. Az elvonulásoknál is szeretném, hogy ne a pénz hiánya legyen az akadály, aki hívást érez. Ehhez arra van szükség, hogy ne csak én adjak támogatást, hanem mindazok, akik megtehetik, támogatói díjat fizessenek:

az elvonulás díja: 72 000 Ft

(támogatói díj: 108 000 Ft

támogatott díj: 36 000 Ft )

ezen felül a szállás és étkezés négy napra: 76 500 Ft

(ha nem tudod kifizetni, jelezd. 15 fő felett saját étkezéssel csökkenthető az összeg 45 000 Ft-ra)

Előleg: 45 000 Ft (a szállás díja)

A jelentkezési lap kitöltése után küldöm a számlaszámot. A részvételedet az előleg befizetésével biztosítod.

Jelentkezés

https://forms.gle/xrKGrp9uCa24CQe2A

Ki vezeti? 

Pecsenka Nóra (Noor), a Bodywork módszer megalkotója, pszichológus és jógaoktató végzettségű Bodywork Csoportvezető Kiképző, önismeret tanító

Bővebben:

Húsz éve kutatom a lét-nemlét kérdéseit. Először a lélektanban, majd a Himalájában, aztán Moojinál és Ruper Spiránál. Felekezettől független válaszokat kerestem, amiben minden ember, minden lény osztozik.

Az utóbbi 20 év egyazegyben egyéni kíséréseiben gyakran fordultak hozzám nem csak lelki, hanem szellemi témákkal, és Istennel, a létezéssel kapcsolatos témákkal. A Bodywork csoportvezetők képzése során pedig 3-8 évig kísérve egy-egy embert, igen mélyen tudtunk önmagunkkal szembenézni. Hálás vagyok, hogy ezeket megtapasztalhattam. Az egyéni utamon, az általam kísért egyazegyben kísérésekben és a Bodywork csoportokon számomra kikristályosodott tanításokat szeretném átadni az elvonuláson.

Létrehoztam egy önismereti módszert, a Nonduális Bodywork Egyesületet, ami nem csak a pszichológiai értelemben vett önismeretben kísér, hanem azon túl is, ha a végső kérdésekre keresed a választ. 

A  Nonduális Bodywork Egyesület utóbbi 10 évben kiképzett azon tagjaival, akiket foglalkoztat a ráébredés saját valódi természetükre,  tavaly elindítottunk egy kis közösséget, havi egy kötetlen találkozót, akik együtt keressük a végső valóság és a hétköznapok harmonikus összeegyezetését. E közösségben kísérleteztem ki a Moojitól, Rupert Spirától megtapasztalt tudat nyitó lehetőségek és a Bodywork módszer test-elmét kísérő lehetőségeinek  integrációját. A módszer a Bodywork, meditációk, a nonduális kérdések-válaszok,  és a csend.

Egy előző elvonulás résztvevője így fogalmazott:

Annyi integrálandót és teendőt adott nekem a bodywork, hogy még úgy érzem mindig nehéz lenne összefoglalni egy írásban, úgy érzem a konkrét teendőimmel kell lennem, de ígérem írok róla neked, mert hálás vagyok a sok jó változásért amit adott.
Leginkább az éberségben emelt annyira, hogy most sok működésemről lehullik a lepel.
Egy tizedmásodperc nem sok, de ha csak ennyivel előbb tudok a megfigyelő tág terében IS létezni, akkor észreveszem, hogy a tizedmásodperc alatt annyi dolog dől el, hogy ha rálátásom nincsen, akkor ez a tizedmásodperc is nagyon be tud szűkíteni, ha pedig nem is ellenkezem, de legalább  észreveszem a hatásokat és ébredő szándékokat, akkor a puszta felismerések tágasabb térben hagynak, ahol lehetőség nyílik a kegyelemre 🙂

Tisztelem a szolgálatot, hogy ennyi ember belső rezdüléseit figyeled fáradhatatlanul napokon át és mégis tudsz elég üres maradni hogy beengedd a fényt <3

Egy másik résztvevő:

Én,
egy pontból terül
mi soha nem volt s tova lesz
létre jön a világ
mi vissza vet
ül rám
s e pillanat aktusában foganok
én.

A Bodywork módszerről bővebben itt olvashatsz.

A Szervezőkről
Az eseményt a Bodywork – Nonduális Önismeret Egyesület hagyta jóvá.
Kövess minket itt is:
Facebook: https://www.facebook.com/bodywork.hu
Instagram: https://www.instagram.com/bodywork_azelettanca/

Időpont

május 1. (Szerda) 15:00 - május 4. (Szombat) 16:00

Helyszín

Jásd, Kevala Majorság

Csoportvezető

Pecsenka Nóra

Bodywork módszer megalkotója, a Bodywork - Nonduális Önismeret Egyesület elnöke, Bodywork kiképző, pszichológus, jógaoktató, pszichodráma asszisztens
http://egyegy.hu/pecsenka-nori-bemutatkozasa/

Tudj meg többet

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük